Мубарак готовий піти у відставку негайно, але побоюється, що Єгипет зануриться в хаос

Поділитися
© georgy-hotel.com
Президент Єгипту Хосні Мубарак заявив, що готовий піти у відставку негайно, але побоюється, що країна поглине хаос, якщо він це зробить.

У своєму першому інтерв'ю з тих пір, як у Єгипті почалися масові антиурядові демонстрації, Мубарак сказав ABC News, що він "ситий по горло" владою.
Однак він висловив побоювання, що ісламістський рух "Брати-мусульмани" скористається політичним вакуумом у разі його відставки, щоб прийти до влади.
Мубарак відкинув звинувачення в тому, що його прихильники мають відношення до організації заворушень, що відбувалися в останні два дні.
Єгипетський лідер запевнив, що ніколи не залишить країну. "Я помру на цій землі", - заявив Мубарак та додав, що йому боляче дивитися на те, як "єгиптянин бореться з єгиптянином".
У Єгипті з 25 січня проходять масові акції протесту з вимогою реформ і відставки 82-річного Мубарака, який керує країною 30 років.
У минулу середу в столиці Єгипту спалахнули безлади. Кілька тисяч прихильників чинного президента атакували площа Тахрір, де знаходяться головні сили опозиції, після того, як лідери головних опозиційних рухів відмовилися прийняти рішення Мубарака піти у відставку після закінчення президентського терміну.
Нагадаємо, що 1 лютого Україна направляла літак за громадянами в Єгипет. Вчора стало відомо про плани направити ще два літаки за нашими громадянами.
За матеріалами Бі-бі-сі
Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі