Азаров допускає перегляд умов співпраці з МВФ

Поділитися
Прем'єр-міністр України Микола Азаров допускає перегляд умов отримання країною кредитів від Міжнародного валютного фонду (МВФ), якщо український ринок не буде розвиватися настільки динамічно, як планувалося.

"У зв'язку з тим, що світові ринки знаходяться в стані невизначеності, ми відчуваємо серйозні проблеми. Плани, які ми будували разом з місією МВФ, перш за все пов'язані з економічним розвитком, можуть бути переглянуті, якщо наш внутрішній ринок не буде розвиватися так динамічно, як ми розраховували", - сказав він журналістам у Києві в п'ятницю, 4 лютого.

Раніше перший віце-прем'єр - міністр економічного розвитку і торгівлі Андрій Клюєв заявив, що уряд України вважає недоцільним значне підвищення у квітні-травні 2011 року ціни газу для споживачів, що й намагається донести до МВФ.

"Все, що стосується підвищення вартості газу: ми активно ведемо переговори і вважаємо, що після наведення ладу в тарифах і ціноутворенні немає необхідності так істотно підвищувати вартість газу у квітні або травні. Тому ми ведемо дискусію (з представниками МВФ - ред.)", - сказав він у середу, 2 лютого.

Нагадаємо, згідно з Меморандумом про співпрацю з МФВ, Україна має намір поступово підвищувати ціни на газ для населення і теплокомуненерго доти, поки внутрішні ціни на газ та ціни імпорту не досягнуть паритету. З 1 серпня 2010 року на 50% збільшено відпускні ціни на природний газ для населення і ціна газу для підприємств теплоенергетики, що забезпечують опалення та гаряче водопостачання населення. Додаткове підвищення цін на 50% для населення і комунальних послуг передбачається у квітні 2011 року.

Також нагадаємо, що як повідомили DT.UA у МВФ, текст останньої редакції Меморандуму, який так і не було офіційно опубліковано після перегляду 22 грудня 2010, все ж таки буде оприлюднено вже в найближчі дні.

За матеріалами: Інтерфакс-Україна

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі