Комітет ВР запропонував відхилити законопроект про пенсійну реформу

Поділитися
Комітет Верховної Ради України з питань соціальної політики та праці пропонує парламенту відхилити проект Закону України «Про заходи щодо законодавчого забезпечення реформування пенсійної системи», поданий Кабінетом міністрів України.

Відповідне рішення комітет прийняв на своєму засіданні 2 лютого.

Народні депутати - члени комітету на своєму засіданні прийняли рішення звернутися до Верховної Ради України з пропозицією відхилити проект Закону України «Про заходи щодо законодавчого забезпечення реформування пенсійної системи», до президента України Віктор
а Януковича з проханням взяти під особистий контроль виконання плану дій уряду щодо проведення економічних реформ на 2010-2014 рр. «Благополучне суспільство, конкурентоспроможна економіка, ефективна держава» в частині проведення заходів, пов'язаних із пенсійною реформою, а також внести пропозиції щодо кадрових змін в Міністерстві соціальної політики, зокрема, розглянути питання про відповідність займаній посаді першого заступника міністра соціальної політики Василя Надраги. Про це повідомляє медіа-центру ФПУ.

Члени комітету мотивували своє рішення тим, що уряд не врахував спільних напрацювань трьох Сторін соціального діалогу та наукових установ. У комітеті констатують, що комплекс запропонованих у законопроекті заходів не вирішує проблеми фінансової стабілізації солідарної системи пенсійного страхування.

Народні депутати - члени комітету наполягають, що пенсійна реформа повинна здійснюватися на системній основі, перевірен
ій досвідом інших країн і адаптованій до українських умов, а саме: соціальної справедливості, прийнятності, розуміння та підтримки реформи широкими верствами населення; свободи вибору, підвищення зацікавленості і відповідальності громадян за свій добробут у старості; сприяння зростанню національних заощаджень та економічному розвитку країни; захищеності від політичних ризиків.

«Підсумовуючи викладене, слід зазначити, що без створення належних передумов неможливо побудувати ефективну і справедливу пенсійну систему, забезпечити ефективний захист права людини на пенсійне забезпечення. Правове регулювання пенсійної реформи має здійснюватися виключно на основі положень Конституції і законів України. При цьому досягнутий рівень пенсійного забезпечення не повинен бути зменшений. У той же час, у законодавстві має бути закріплен
ий ефективний механізм реалізації цих гарантій і відповідальність за їх недотримання», - йдеться у повідомленні медіа-центру ФПУ.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі