Жодна мумія Каїрського музею не постраждала

Поділитися
© britain4russians.net
Жодна мумія, що знаходиться в експозиції відомого на весь світ Каїрського музею не постраждала в результаті нападу мародерів, заявив держміністр уряду Єгипту в справах старожитностей Захі Хавас.
Хавас зазначив, що під час нападу на музей, що було вчинено 28 січня цього року під час масових заворушень в єгипетській столиці, зловмисники все ж пошкодили близько 70 експонатів музею, які тепер підлягають реставрації. Раніше в ЗМІ з'явилася інформація, що мародери знищили дві мумії.
«Злочинці пошкодили не мумії, а два черепи, які перебували під час нападу в лабораторії музею», - сказав Хавас. Він також додав, що на даний час в музеї вже відновлено всі розбиті мародерами вітрини. «Наразі в музеї все відновлено, все нормально», - цитують держміністра в неділю єгипетські ЗМІ.
Каїрський музей розташований на площі Тахрір у Каїрі, що стала за останні два тижні ареною протистояння влади і опозиції Єгипту. На музей було вчинено напад 28 січня, коли на Тахрірі відбувалися заворушення. Будівлю також неодноразово закидали пляшками із запальною сумішшю і каменями в наступні дні сутичок, поруч горіли автомашини, будувалися барикади. На даний час охорону музею здійснює армія Єгипту.
В експозиції Каїрського музею представлені тисячі безцінних експонатів, у тому числі що належать до найбільш цікавої для туристів епохи фараонів Стародавнього Єгипту. Серед найбільш відомих на весь світ пам'яток Каїрського музею можна назвати скарби з гробниці фараона Тутанхамона, а також зал давньоєгипетських мумій.
За матеріалами РІА Новини
Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі