«Енергоатом» й «Атомстройекспорт» домовилися про розробку техпроекту реакторних установок для Хмельницької АЕС

Поділитися
© UN Photo
ДП НАЕК «Енергоатом» та ЗАТ «Атомстройекспорт» (Росія) підписали Контрактну угоду на розробку технічного проекту реакторних установок типу ВВЕР-1000 проекту В-392 та постачання обладнання реакторних установок для енергоблоків № 3 та № 4 Хмельницької АЕС.

Угоду підписали президент «Енергоатому» Юрій Недашковський і перший віце-президент «Атомстройекспорт» Олександр Дибова.

Сторони також узгодили графік підготовки та підписання контрактів між двома компаніями на виготовлення й постачання обладнання реакторних установок з тривалим циклом виготовлення та на розробку проекту і робочої документації реакторного відділення. Цей графік є додатком до Контрактної угоди.

9 червня 2010 Кабінет міністрів України й уряд Росії підписали міжурядову угоду про співробітництво у будівництві енергоблоків № 3,4 Хмельницької АЕС.

12 січня 2011 закон було ратифіковано Верховною Радою України та підписано Президентом України.

ВАТ «Ощадбанк Росії» підтвердило свою готовність надати ДП НАЕК «Енергоатом» кредит на 1 мільярд доларів для розробки технічного проекту реакторної установки (РУ) ВВЕР-1000, виробництво обладнання РУ з тривалим циклом виготовлення та інших підготовчих робіт до спорудження енергоблоків № 3,4 Хмельницької АЕС.

У довгостроковій перспективі 3-й і 4-й енергоблоки ХАЕС замінять блоки, які буде виведено з експлуатації, а також заповнять потребу в електростанціях базового навантаження. Значна частка АЕС в енергобалансі країни також дозволить стримувати зростання тарифів на електроенергію для населення, завдяки нижчій собівартості «атомної» енергії в порівнянні з виробленої на теплових станціях.

За матеріалами УНІАН

Поділитися
Підготував/ла Дубенко Вадим
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі