Росія збільшує зарплати контрактників в армії у 4,5 рази

Поділитися
У російській армії з наступного року буде підвищено у чотири з половиною рази зарплату для військових, які несуть службу на контрактній основі. Про це у четвер, 10 лютого, повідомив начальник Генштабу Росії генерал армії Микола Макаров.

За його словами, контрактник з січня майбутнього року буде одержувати 35 тисяч рублів (близько 9300 гривень).

На даний момент російський солдат-контрактник отримує близько 8 тисяч рублів (2100 гривень). Але відразу отримати такий ласий шматочок у бажаючих не вийде - для початку потрібно буде пройти випробувальний термін, який покаже рівень прагнення та дисциплінованості контрактника.

«Базове грошове утримання лейтенанта буде 50 тисяч рублів на місяць (близько 13 300 гривень). Але залежно від класної кваліфікації, оволодіння складною технікою він буде отримувати до 80 тисяч рублів на місяць (близько 21 500 гривень)», - уточнив генерал армії. При цьому він повідомив, що з 27 надбавок до зарплати залишаться тільки п'ять.

У той же час, контрактна армія України пропонує громадянам призовного віку незрівнянно менші заробітні плати. Після недавнього підвищення зарплат контрактників в Україні рядовий Збройних сил України отримує 900 гривень на місяць. Лейтенантський склад заробляє трохи більше двох тисяч гривень.

За матеріалами Інтерфакс

Поділитися
Підготував/ла Дубенко Вадим
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі