Віктор Пінчук відмовився від купівлі Regal Petroleum

Поділитися
Підконтрольні Віктору Пінчуку Heamoor Ltd і "Гео Альянс" заявили, що не будуть робити пропозицію щодо купівлі Regal Petroleum. Ради директорів компаній як і раніше вважають свою оферту більш вигідною для акціонерів Regal і готові відновити переговори з компанією, якщо угода з Energees Investments не відбудеться.

За підсумками вчорашніх торгів на AIM LSE акції Regal впали на 1,32%, до 37,25 пенса за папір. Капіталізація склала 119 млн фунтів стерлінгів (191 млн дол), пише в п'ятницю, 11 лютого, видання «Коммерсант-Украина».
Heamoor в кінці січня ц.р. зробила акціонерам Regal відразу дві пропозиції. Перше - про купівлю акцій Regal по 0,25 фунта стерлінгів за штуку (загальна вартість - близько 79 млн фунтів, або 126 млн дол) з оплатою протягом трьох місяців після операції. Друга пропозиція полягала в тому, що Regal Petroleum буде брати участь у викупі до 30% акцій допемісії "Гео Альянсу". Однак офіційної пропозиції щодо купівлі Heamoor і "Гео Альянс" не було. У результаті Британська рада з поглинань у понеділок, 31 січня, звернувся до Heamoor з проханням до кінця дня 10 лютого зробити офіційну оферту або оголосити про відмову продовжувати боротьбу за компанію.
Тепер у Energees, підконтрольній групі "Смарт-холдинг" Вадима Новинського та Андрія Клямко, немає конкурентів у боротьбі за Regal Petroleum. Компанія спочатку пропонувала купити до 90% компаній за ціною 24 пенси за штуку, оцінивши Regal у 76,4 мільйонів фунтів (122 млн дол). Але після пропозиції компаній Віктора Пінчука Energees була змушена істотно підвищити ціну своєї пропозиції - на 58%, до 38 пенсів за акцію.
На думку аналітиків, Heamoor і "Гео Альянс" не бачать сенсу підвищувати ціну за акції підприємства зі спірними активами. Водночас, для Energees покупка Regal - можливість вийти на нафтогазовий ринок.
За матеріалами: «Коммерсант-Украина»
Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі