Метеорологи обіцяють ранню весну

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
Професор, завідувач відділом кліматичних досліджень та довгострокового прогнозу погоди Українського науково-дослідного гідрометеорологічного інституту (УНДГМІ) Вазіра Мартазінова прогнозує, що цього року весна в Україні прийде на тиждень раніше.

Про це вона повідомила в п'ятницю, 11 лютого, на прес-конференції в Києві.
За словами метеоролога, зазвичай весна приходить в Україну в середині березня, а на території Криму - в кінці лютого.
«Цього року ми підемо на тиждень раніше», - зазначила вона. Мартазінова також повідомила, що в лютому очікується дві хвилі похолодання. «Але ми не чекаємо до мінус 28-ми. Я вам точно можу сказати», - додала вона.
За словами метеоролога, в лютому очікується температура максимум до мінус 10-ти, мінус 15-ти градусів морозу, і то лише на Сході України. На Західну і Центральну Україну цей холод не пошириться.
Метеоролог зазначила, що вже з третьої декади лютого почнеться підвищення середньодобової температури. «З третьої декади лютого - це високі температури до 10-ти, 12-ти градусів тепла вдень», - зазначила Мартазінова та додала, що періодів похолодання після цього підйому температури, швидше за все, вже не буде, а якщо й будуть - то короткочасні .
За матеріалами УНІАН
Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі