Єгипетським чиновникам заборонили виїжджати з країни

Поділитися
Єгипетським урядовим чиновникам заборонили залишати межі країни без письмового дозволу генерального прокурора або військового командування країни. Генпрокурор також розпорядився заморозити всі рахунки міністра внутрішніх справ та членів його сім'ї. Причиною стала інформація в пресі про те, що на особистий рахунок глави МВС одна з будівельних фірм нібито переказала 4 мільйони єгипетських фунтів (487 тисяч євро-ред).

Керівництву міжнародного аеропорту Каїра направлено список осіб, яким заборонили виїжджати за кордон. На підставі цього розпорядження у вильоті було відмовлено міністру інформації Єгипту Анасу Ахмеду аль-Фікі, він поміщений під домашній арешт.

Напередодні міністр намагався вилетіти з Каїрського міжнародного аеропорту до Лондона. Що стало приводом для таких дій влади, не уточнюється. Аль-Фікі входив до найближчого оточення президента Хосні Мубарака, який пішов напередодні у відставку.

Між тим, уряд Великобританії підтвердив намір повернути народам Тунісу і Єгипту кошти, які, можливо, знаходяться на рахунках президентів, які пішли у відставку. Пошуки грошей тривають, у разі виявлення їх буде повернуто, заявив глава британського Відомства з розслідування великих фінансових злочинів Річард Алдерман. За його словами, громадськість очікує ретельного проведення розслідування. Всі виявлені кошти будуть передані владі відповідних країн і використані на благо народів, підкреслив Альдерман.

Нагадаємо, 11 лютого президент Єгипту Хосні Мубарак подав у відставку.

За матеріалами Deutsche Welle

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі