Україна готова вивчати можливість своєї участі у системі ПРО

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
Україна не виключає можливості своєї участі у системі протиракетної оборони, у якій потенційно можуть співпрацювати Росія і США. Таку заяву у понеділок, 14 лютого, зробив у Вашингтоні міністр закордонних справ України Костянтин Грищенко.

"Перш за все, ми повинні зрозуміти логіку переговорів між США і Росією стосовно того, коли, де і для яких цілей вона (система ПРО) буде створена", - сказав Грищенко.

Глава МЗС нагадав, що в Україні є два об'єкти, які придатні для використання для потреб ПРО - один у Севастополі і один в Мукачево.

"Якщо вони можуть бути використані для спільної чи, наскільки я розумію різницю в термінології між США і Росією, загальної системи ПРО, ми будемо раді взяти у ній участь", - сказав міністр.

Він додав, що у Києва "є серйозні і передові ідеї щодо того, як можна будувати систему ПРО, які можуть бути доречними".

"Ми готові позитивно брати участь у цій дискусії, але часто пропозиція про допомогу в переговорах між двома не завжди вітається. Коли її будуть готові прийняти, ми готові брати участь", - підкреслив Грищенко.

Раніше представник Росії при НАТО Дмитро Рогозін заявив, що не виключає участі України у створенні європейської системи протиракетної оборони.

А глава російського Міністерства оборони Анатолій Сердюков заявляв, що у Росії розробляється власна система протиракетної оборони.


За матеріалами: «Інтерфакс-Україна»

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі