МВФ дорікнув Україні у погіршенні бізнес-клімату

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
В Україні не приділяють належної уваги питанню розвитку та покращення бізнес-клімату. Тому, незважаючи на поліпшення макропоказників економічного розвитку країни, умови ведення бізнесу в Україні погіршуються.

Про це заявив представник МВФ в Україні Макс Альєр на 4-й конференції Інституту Адама Сміта, присвяченій нерухомості.

«Макроекономічні показники України виглядають позитивно - це видно у низці галузей, де відновлюється попит і споживання. Економіка виходить із кризи, але, тим не менше, при цьому виявляються проблеми в системі, у низці галузей, починаючи від податкового законодавства», - сказав Альєр, згадавши про митне регулювання та сільське господарство (зокрема, непрозорий розподіл квот).

«Ці складні питання можна перераховувати без кінця. На це скаржаться, і все це створює бізнес-середовище, яка не те що не покращується, а навіть ще більше погіршується», - підкреслив представник МВФ.

«Якщо не ліквідувати ці слабкі місця - потенціал не буде реалізований, а темпи зростання будуть нівельовані. Потрібно намагатися робити так, щоб Україна стала в один ряд із країнами Центральної та Східної Європи. Це всіх турбує, тому що Україна - країна з величезним потенціалом», - підсумував Альєр.

При цьому голова представництва МВФ висловив надію, що Україна у майбутньому зможе краще підготуватися до наступної кризи, якщо таке трапиться. «Є кілька структурних реформ, які зараз відстають в Україні від інших країн, але дуже важливо, щоб вони проходили», - сказав він. При цьому відзначив, що для відновлення української економіки від наслідків кризи необхідно вирішити питання з проблемними банківськими кредитами, направити зусилля на збільшення захисту прав кредиторів.

Окрім того представник МВФ прогнозує розгляд питання про виділення Україні чергового траншу - $1,6 млрд на початку березня. «Обговорення неврегульованих питань триватиме два тижні, і в результаті можна буде вийти у виконавчий комітет з пропозицією відкрити транш», - сказав Альєр.


За матеріалами УНІАН, РБК-Украина, Економічна правда

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі