Посольство США попереджає українців про появу "липових" Green Card

Поділитися
© stolytsa.com.ua
Посольство США у Києві попереджає громадян України про масове розсилання фальшивих електронних листів, що стосуються Диверсіфікаційної Візової Лотереї (Green Card) з метою оплати неіснуючого збору.

Про це повідомляє офіційний сайт посольства США у Києві.

Жертви цієї афери отримували листи такого змісту: «Вітаємо! Ви стали одним із тих, хто був відібраний і зареєстрований для подальшої участі в програмі диверсифікаційних імміграційних віз. Цей відбір гарантує, що Ви отримаєте картку постійного мешканця США (також відому як «зелена карта» або «диверсифікаційна віза») за умови, що Ви виконаєте інструкції для подальшого розгляду Вашої справи». Далі в листі зазначалося, що його одержувач повинен перевести гроші через Western Union на ім'я певної особи у посольстві США у Лондоні.

«Якщо Ви отримали повідомлення про те, що ваша заявка на участь у візовій лотереї була відібрана і для подальшого її розгляду Вам слід перевести гроші на ім'я вказаної особи або у певне посольство США, дане повідомлення означає, що ви стали черговою мішенню шахраїв. Ні за яких умов не слід надсилати гроші за участь у візовій лотереї», - підкреслили в посольстві США в Україні.

У диппредставництві відзначають, що участь у лотереї є безкоштовною і здійснюється через веб-сайти Державного департаменту США www.state.gov і www.travel.state.gov, або ж за допомогою сторінки Консульського відділу веб-сайту Посольства США в Україні (
//ukraine.usembassy.gov).

У повідомленні посольства, наголошується, що все, що не має суфікса «.gov» наприкінці адреси, не є офіційним.

Також у диппредставництві підкреслюють, що Консульський центр у Кентуккі не надсилає електронною поштою повідомлення про виграш у диверсіфікаційній лотереї, і ніякі інші організації або приватні компанії не уповноважені Державним департаментом США розсилати листи-підтвердження виграшу у лотереї або інструкції щодо подальшого звернення за візою.

Нагадаємо, у 2010 році на участь у лотереї Green Card (документ, що дає право на проживання у США) подали заявки 15 мільйонів осіб, серед них 758 тисяч - українці.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі