До Євро-2012 МВС закупить електронні перекладачі на 3 мільйони доларів

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
До Євро-2012 МВС хоче закупити для своїх співробітників близько трьох тисяч голосових перекладачів по тисячі доларів за кожен. Загалом на це хочуть витратити 3 мільйони доларів. Про це повідомив перший заступник начальника Департаменту громадської безпеки МВС Володимир Салімський.

«Перекладач, розроблений спільно американською та ізраїльською фірмами, буде знаходитися на грудях у міліціонера. Принцип роботи приладу такий: якщо іноземцю знадобиться допомога, то він зможе підійти до міліціонера, на сенсорному екрані натиснути на зображення прапора своєї країни і почати спілкуватися. Тобто, прилад у звуковому режимі буде перекладати фрази гостя і міліціонера», - розповів Салімський, пише Сегодня.

Він зазначив, що планується, що у пам'яті перекладача буде 3 тисячі фраз. «Наприклад: «Доброго дня, чим можу допомогти», «Дозвольте звернутися», «На все добре». З кількістю закладених у пам'ять приладу мов (їх може бути від 5 до 20) поки визначаємося, від цього, до речі, залежить і кінцева ціна перекладача». За словами Салімського, ці пристрої будуть вимовляти фрази з правильним акцентом. Роздати їх планують тим співробітникам, які більше за все будуть працювати з іноземцями (ДАІ, патрульні служби, охорона метро).

Після Євро-2012 їх передадуть тим міліціонерам, які працюють на прикордонних територіях для спілкування з іноземцями.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі