Україна може направити військовий корабель до Лівії для евакуації громадян

Поділитися
Українська сторона вивчає можливість направлення до Лівії військового корабля для евакуації громадян, повідомив директор Департаменту інформаційної політики Міністерства закордонних справ Олег Волошин.

"Існує оперативний штаб, який очолив перший віце-прем'єр Андрій Клюєв, МЗС активно бере участь, Міноборони. Йде, в принципі, напрямок військового корабля до Лівії - це, фактично, зараз обговорюється. Ми будемо дивитися по ситуації", - сказав О. Волошин у прямому ефірі телепрограми "Шустер Live" у п'ятницю, 25 лютого.
Він додав, що на консульському обліку посольства України в Лівії було 60 українців, проте реально українських громадян у цій країні значно більше. За словами Волошина евакуйовано на даний момент вже більше 160 українців. Орієнтовно, за оцінками посольства, в Лівії знаходиться близько 2,5 тис. громадян України.
Нагадаємо, в четвер в аеропорт "Бориспіль" (Київ) прибув з Тріполі літак Міністерства оборони України Іл-76, на борту якого перебувало 163 пасажири, серед яких 125 громадян України і 5 громадян Росії. Серед пасажирів перебувало 38 дітей і 47 жінок. Крім того, в літаку знаходилося 2 громадянина Словаччини, 11 - Польщі, 1 Румунії, 4 - Казахстану, 1 - Угорщини, 4 Чехії, 10 - Азербайджану.
У п'ятницю для евакуації громадян України в Тріполі прибув літак «Міжнародних авіаліній України».
За матеріалами «Інтерфакс-Україна»
Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі