Усіх громадян, які побажали повернутися з Лівії до України, евакуйовано

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
Міністерство закордонних справ України заявляє, що всіх українців, які виявили бажання повернутися з Лівії на Батьківщину, евакуйовано.

"На сьогоднішній день МЗС України може засвідчити, що ті громадяни України, які хотіли повернутися на Батьківщину з Лівії, скористалися цією можливістю", - сказав на брифінгу у вівторок, 1 березня, прес-секретар МЗС Олександр Дікусаров.

За його словами, з Лівії евакуйовано 387 українців, у тому числі зусиллями інших держав. При цьому за період з 23 по 27 лютого були організовані 4 безкоштовні евакуаційні рейси з України, які привезли додому 279 українців. Окрім того, українськими літаками було евакуйовано 166 іноземців.

Дікусаров поінформував, що посольство України в Лівії продовжує встановлювати контакти з українцями у цій країні, щоб складати списки бажаючих повернутися до України.

"Сьогодні є всі підстави стверджувати, що першу і основну фазу евакуації наших співвітчизників з Лівії завершено", - додав прес-секретар МЗС. Водночас, за його словами, МЗС опрацьовує всі можливі шляхи подальшої евакуації українців, як зусиллями Києва, так і за сприяння іноземних партнерів.

Говорячи про можливість направлення військового корабля для евакуації громадян з Лівії, Дікусаров не виключив такого варіанту, проте все буде залежати від подальших подій і доцільності такого кроку.

У МЗС також зазначають, що за попередніми підрахунками, на сьогоднішній день залишається близько 500-600 українців, які в силу різних причин не захотіли повернутися на Батьківщину.

Нагадаємо, напередодні у МЗС заявили, що основну фазу евакуації українців з Лівії завершено.

За матеріалами «Інтерфакс-Україна»

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі