Литвин має намір ввести в дію систему "Рада 3"

Поділитися
Голова Верховної Ради України Володимир Литвин має намір підписати розпорядження про введення в дію модернізованої системи "Рада 3", яка забезпечує персональне голосування кожного народного депутата.

"З наступного тижня я підпишу розпорядження про введення цієї системи, подобається це комусь чи ні", - сказав Литвин на ранковому засіданні парламенту в середу, 2 березня.

Спікер також зазначив, що у даний час йдуть роботи з підготовки нової системи голосування, найближчим часом буде підписано документи про введення цієї системи в експлуатацію і її буде протестовано.

Литвин підкреслив, що далі "терпіти ганьбу" неможливо, оскільки люди, у тому числі й журналісти, називають народних депутатів "кнопкодавами". "І вони мають рацію!", - додав він.

Як повідомлялося, напередодні депутат фракції "Наша Україна - Народна Самооборона" Арсеній Яценюк закликав Литвина підписати розпорядження і ввести в дію модернізовану систему для голосування "Рада".

"Відповідно до Конституції України голова Верховної Ради зобов'язаний підписати розпорядження і завтра зранку кожен депутат голосуватиме особисто, тільки особисто", - заявив Яценюк, виступаючи з парламентської трибуни у вівторок, 1 березня.

У свою чергу Литвин, коментуючи виступ Яценюка, зазначив, що його пропозиція "запізнилася, як мінімум, на три роки".

"А по-друге, я б радив колегам під час роботи Верховної Ради України сидіти у сесійній залі і працювати, а не з'являтися раз на місяць і давати установки Верховній Раді України", - сказав Литвин.

Відзначимо, раніше спікер звернувся до голів депутатських фракцій з вимогою забезпечити персональне голосування народних обранців.

За матеріалами «Інтерфакс-Україна»

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі