Азаров обіцяє до кінця року повернути 70% ПДВ

ZN.UA Ексклюзив
Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
Український уряд зобов’язаний до кінця 2011 року повернути в автоматичному режимі 70% податку на додану вартість.

Відповідний пункт міститься в проекті Меморандуму про економічну і фінансову політику (МЕФП), узгодженому українською стороною і місією МВФ за результатами її роботи в Києві з 1 по 14 лютого 2011 року, текст якого має у своєму розпорядженні DT.UA.

Згідно документу, уряд зобов’язується усю існуючу заборгованість за відшкодуванням ПДВ ліквідувати до кінця березня 2011 року (індикативний цільовий показник).

«Ми запроваджуємо автоматичний процес повернення ПДВ платникам з низьким ступенем ризику без здійснення попередніх інспекцій чи перевірки заявок на відшкодування ПДВ з метою повернення принаймні 60% всього обсягу ПДВ до кінця червня 2011 року (структурний маяк) та 70% до кінця грудня 2011 року за цією системою», - заявляє уряд.

Українська сторона також запевняє Міжнародний валютний фонд, що і надалі поліпшуватиме процес адміністрування податків, відповідно до рекомендацій, наведених у грудневому звіті МВФ щодо технічної допомоги: «У зв’язку з цим ми переведемо всіх великих платників податків на обслуговування в інспекції у справах великих платників».

Нагадаємо, Державна податкова служба України з 1 березня 2011 року перейшла на автоматичне відшкодування ПДВ.

Як повідомлялось, Податковий кодекс передбачає застосування штрафних санкцій проти податкових служб за невчасне відшкодування податку на додану вартість.

При введенні автоматичного відшкодування ПДВ повернення коштів відбувається на 23-й день після подання декларації. В іншому разі передбачені штрафні санкції щодо податкових служб.

За даними керівника податкової Віталія Захарченка, у січні 2010 року до бюджету було зібрано 3,8 млрд гривень ПДВ, тоді як у січні 2011-го - у сумі 7 млрд гривень, а відшкодовано підприємцям 2,7 млрд гривень.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі