Україна і ЄС мають намір до квітня домовитися щодо зони вільної торгівлі

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
Київ і Брюссель мають намір найближчим часом знайти компроміс з проблемних питань створення зони вільної торгівлі задля, щоб істотно просунутися в переговорному процесі на черговому раунді переговорів у квітні. Про це заявив 2 березня журналістам перший віце-прем'єр України Андрій Клюєв, коментуючи підсумки свого візиту до Брюсселя.

У цілому, за словами українського чиновника, переговори щодо Угоди про асоціацію, частиною якої є створення зони вільної торгівлі, можуть бути завершені в першій половині нинішнього року.
"У нас залишилося декілька так званих "червоних маячків ", за якими ми повинні знайти компромісне рішення. Ми домовилися, що на рівні експертів почнемо пошук таких рішень з тим, щоб у ході 16 раунду в квітні ми просунулися у вирішенні проблемних питань, які ще є. Ми зацікавлені в тому, щоб підготувати документ до підписання вже в першій половині цього року ", - сказав А. Клюєв.
За його словами, українська сторона надала європейській низку документів з проблемних питань, зокрема у сфері сільського господарства, енергетики, транспорту та сфери послуг.
"Є наша позиція, є позиція Європейської комісії, і тепер ми повинні знайти взаємоприйнятні, компромісні рішення, щоб зняти ці питання з порядку денного", - заявив перший віце-прем'єр.
Раніше посол Франції в Україні Жак Фор в інтерв'ю «Дзеркалу тижня. Україна» заявив, що пропозиції, сформульовані Єврокомісією в рамках переговорного процесу з Україною про створення зони вільної торгівлі, дуже щедрі і покривають більше 90% української економіки.
За матеріалами: Інтерфакс-Україна
Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі