Янукович розповів Байдену про своє бажання модернізувати країну

Поділитися
Президент України Віктор Янукович у телефонній розмові з віце-президентом США Джозефом Байденом обговорив питання покращення бізнес-клімату в Україні та створення кращих умов для залучення іноземних прямих інвестицій.

Про це у четвер, 3 березня, повідомляє прес-служба глави української держави.

"Зараз в Україні впроваджується
кілька важливих реформ, які повинні докорінно модернізувати країну", - зазначив В.Янукович.

Сторони також обговорили стан виконання взаємних зобов'язань у сфері ядерної безпеки. "Україна готова до подальшої роботи з метою вивезення всіх запасів високозбагаченого урану до Саміту з ядерної безпеки
у 2012 році", - підкреслив В.Янукович.

При цьому вони високо оцінили підсумки третього засідання комісії зі стратегічного партнерства України та США, яке відбулося у Вашингтоні 15 лютого 2011.

Говорячи про розвиток демократії в Україні, В.Янукович зазначив, що високо цінує зусилля Сполучених Штатів щодо зміцнення демократії у світі та увагу до розвитку демократичних інститутів в Україні. "Ми залишаємося відкритими до конструктивного діалогу з питань зміцнення демократії і верховенства права, а також реалізації відповідних реформ", - підкреслив В.Янукович.

Сторони також обговорили питання
вдосконалення кримінальної юстиції та виборчого законодавства України для зміцнення громадянського суспільства.

Окрім того, президент України обговорив з Дж.Байденом підготовку заходів, приурочених до 25-річчя Чорнобильської трагедії. Віце-президент США запевнив, що Сполучені Штати будуть представлені на високому рівні. "Сьогодні Україна разом з міжнародним співтовариством активно готує саміт і науково-практичну конференцію. Наша ініціатива була підтримана більшістю країн світу і міжнародних організацій", - зазначив В.Янукович.

Окрім того, віце-президент США подякував українській стороні за допомогу в евакуації громадян США з Лівії.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі