Рибачук: За квоти на експорт зерна чиновники отримали 127 млн

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
Олег Рибачук, ініціатор Громадської кампанії «Новий громадянин» в ефірі програми «Вечір з Миколою Княжицьким» на ТВі повідомив, що чиновники міністерства аграрної політики отримали хабар за квоти на експорт зерна.

«В принципі все експертне середовище знає про те, що в міністерство агропромислового комплексу було «занесено» 127 млн переконливих аргументів готівкою на користь того, щоб певні компанії отримали квоти (на експорт зерна – ред.). Про це говорить експертне середовище, про це мала б знати прокуратура», - сказав О.Рибачук.

«Після того, як ці компанії отримали квоти, Міністерство аграрної політики отримало попередження від світових фінансових установ щодо неприйнятності обмеження конкуренції на ринку експорту зерна з України», - додав він.

«Мені відомо достеменно, що відбулась дуже жорстка розмова на рівні керівництва Світового банку, Європейського банку, Міжнародного валютного фонду з керівництвом агропрому, де навіть перекладача забрали в сторону і те попередження, яке отримав мінагропром мало шокувати б будь-кого. Тобто реакція (міжнародного співтовариства – ред.) може бути вражаючою», - повідомив О.Рибачук.

За матеріалами прес-служби ТВі

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі