Спецпосланець генсека ООН вирушає до Лівії

Поділитися
Генеральний секретар ООН Пан Гі Мун призначив колишнього міністра закордонних справ Йорданії Абдельіллу аль-Хатіба своїм спеціальним посланцем у Лівії.

Найближчим часом група на чолі з А.аль-Хатібом повинна відбути до Лівії.

За деякими повідомленнями з Лівії, лівійський лідер Муамар Каддафі дозволив цій групі прибути
до Тріполі. Згоду на прибуття групи дав і міністр закордонних справ Лівії Муса Куса.

У комюніке, поширеному Пан Гі Муном, йдеться про ситуацію у Лівії: "Основний удар припадає на цивільне населення. Я закликаю негайно припинити непропорційне використання сили з боку урядових військ щодо цивільних об'єктів".

Раніше Міжнародний кримінальний суд ООН повідомив про початок неупередженого розслідування дій і влади, і опозиції в Лівії.

Напередодні верховний представник ЄС із закордонних справ і політики безпеки Кетрін Ештон направила до Лівії делегацію для з'ясування
ситуації на місці.

Це перша міжнародна місія подібного роду після початку збройного конфлікту в країні.


Місію ЄС очолює директор з кризового реагування та оперативної координації Зовнішньополітичної служби ЄС Агостіно Мьоццо. До його завдань входить оцінити на місці гуманітарну ситуацію і зусилля з евакуації іноземних громадян, визначити, яка додаткова допомога необхідна.

"Я розпорядилася направити місію такого високого рівня, щоб отримати інформацію з перших рук і в реальному часі для підготовки дискусії на майбутньому у п'ятницю надзвичайному засіданні Європейської Ради, на якому я доповім про стан справ головам держав і урядів", - зазначила К.Ештон у своєму комюніке.

Вона подякувала міністру закордонних справ Італії Франко Фраттіні та італійському уряду "за допомогу в організації цієї важливої місії".

Емісар ЄС буде
під час поїздки доступним для преси, розраховує влаштувати прес-конференцію в Тріполі у понеділок і відзвітувати перед пресою у Брюсселі після повернення.

За матеріалами «Інтерфакс-Україна»

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі