Азарова просять взяти під контроль ситуацію з відсутністю хліба у Луганській області

Поділитися
© Getty Images
Голова парламентського комітету з питань промислової і регуляторної політики та підприємництва Наталія Королевська просить прем'єр-міністра України Миколу Азарова взяти під особистий контроль ситуацію на ринку хліба.

«Прошу доручити відповідним центральним органам виконавчої влади забезпечити наявність у продажу і стабільність цін на соціально значущі продукти харчування на всій території України», - йдеться в депутатському зверненні Н.Королевської до прем'єр-міністра України.

Як відзначили у прес-службі народного депутата, на минулих вихідних у Луганській області склалася критична ситуація навколо постачань соціальних груп хліба. Найбільш складною була ситуація в містах Ровеньки та Свердловськ, де було зафіксовано повну відсутність хліба в роздрібному продажі. На думку Н.Королевської, незабезпечення хлібом цілого регіону можливе лише шляхом змови відповідних суб'єктів, які зловживають своїм монопольним становищем на ринку хліба і борошна. Метою такої змови є спекуляції з цінами на хліб.

«Останнім часом ми дуже часто спостерігаємо проблеми з продовольством у нашій державі. Спочатку соціальну напругу спровокувала відсутність гречки, внаслідок чого ціни на неї зросли у кілька разів. Потім подібна ситуація спостерігалася з пшеничним борошном. Аналогічний стан речей можна спрогнозувати на ринку інших соціально-значущих продуктів харчування», - йдеться у зверненні народного депутата.

Згідно з повідомленням прес-служби Луганської облдержадміністрації, 6 березня основний постачальник хлібобулочних виробів у регіоні - ВАТ «Коровай» - у зв'язку з тимчасовими фінансовими труднощами був змушений скоротити наполовину виробництво хліба соціальної категорії споживання. Голова Луганської ОДА Володимир Пристюк «взяв ситуацію під свій контроль», звернувшись до голови правління ВАТ «Луганськмлин» із проханням невідкладно почати відпускання борошна ВАТ «Коровай» у борг, без передоплати для забезпечення мешканців області хлібом у повному обсязі.

Як писало «Дзеркало тижня. Україна», дефіцит борошна в Україні було викликано корупційними діями уряду на ринку зерна.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі