МВФ виділить черговий транш не раніше квітня

Поділитися
Рада директорів Міжнародного валютного фонду розгляне питання про виділення Україні чергового траншу кредиту в квітні, заявив віце-прем'єр-міністр - міністр соціальної політики Сергій Тігіпко на прес-конференції в суботу, 12 березня.
«Я думаю, що рішення Ради директорів може бути десь у квітні місяці, але коли точно - остаточного рішення ще немає», - сказав він.
Віце-прем'єр підкреслив, що при ухваленні рішення основну увагу МВФ буде приділяти проведенню пенсійної реформи в Україні.
«Безумовно, всі дивляться, наскільки ми здатні приймати рішення з пенсійної реформи, і всі будуть чекати, зможемо ми це зробити чи ні», - сказав С. Тігіпко.
«Бо якщо не зможемо - це буде сигналом для всіх інвесторів, що ми не можемо робити непопулярні кроки, а це значить, що ми погано будемо боротися з дефіцитом бюджету, будемо нарощувати зовнішні борги, а це інфляція і нестабільність», - пояснив він.
Нагадаємо, що місія МВФ перебувала в Києві з 1 по 14 лютого, проте так і не змогла узгодити умови чергового траншу кредиту. Очікувалося, що за підсумками роботи місії Рада директорів МВФ в середині березня схвалить виділення кредиту.
В кінці липня 2010 МВФ вирішив відновити кредитне співробітництво з Україною за новою програмою stand by на 10 млрд у SDR (15,15 млрд доларів). Тоді ж Київ отримав перший транш у розмірі 1,25 млрд SDR.
Після першого перегляду програми, 22 грудня 2010 року, фонд ухвалив рішення виділити Україні другий транш у розмірі 1 млрд SDR.
За матеріалами ЛІГАБізнесІнформ
Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі