В Японії оголошено надзвичайний стан на третій АЕС

Поділитися
© dtek.com
Влада Японії оголосили режим надзвичайної ситуації на АЕС «Онагава», яка розташована в префектурі Міяґі й зазнала найбільший збиток від землетрусу та цунамі. Про це повідомило Міжнародне агентство з атомної енергії.

Наразі на станції запроваджено найнижчий рівень небезпеки, оскільки навколо АЕС було спостережено підвищення рівня радіації. Японські фахівц шукають джерела витоку радіації. Проте японська влада запевняє, що всі три реактори «Онагави» працюють в нормальному режимі й за ними уважно спостерігають фахівці.

На АЕС «Фукусіма», де через землетрус і цунамі стався вибух, персонал з обслуговування зосередив усі сили на охолодженні реакторів. У ніч на неділю на АЕС було зафіксовано підвищення рівня радіації, однак, за повідомленням японських ЗМІ, приблизно протягом години радіаційний фон знизився до нормальних значень.

Енергетична компанія Tokyo Electric Power Company запевнила, що рівень радіації в околицях «Фукусіма» не становить безпосередньої загрози для здоров'я людей. У метеорологічному агентстві Японії зазначили, що вітер найближчим часом, як і раніше, відноситиме радіоактивні речовини в бік океану.

Усього в районах, постраждалих від сильного землетрусу, що стався в Японії в п'ятницю, 11 березня, знаходиться 11 атомних реакторів.

За матеріалами МАГАТЭ, Лента.ru

Поділитися
Підготував/ла Дубенко Вадим
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі