На АЕС «Фукусіма-1» знову стався вибух

Поділитися
На АЕС «Фукусіма-1» в Японії знову стався вибух. Наразі над будівлею блоку АЕС піднімається стовп диму.

Офіційна влада висловила припущення, що вибухнув водень, який накопичився під дахом третього реактора АЕС. Згідно з інформацією, що надходить від оператора реактора, Tokyo Electric Power Co, сам реактор не постраждав.

Перед повторним вибухом було зафіксовано перевищення допустимого рівня радіації в районі АЕС «Фукусіма-1». Радіаційний фон в околицях станції перевищив максимально допустимий - 500 мікрозівертів - і становить 751 мікрозіверт.

З моменту першого вибуху на станції, що стався 12 березня, рівень радіації поблизу АЕС «Фукусіма-1» неодноразово зростав і знижувався, перетинаючи позначку 500 мікрозівертів. Максимальне значення в 1557,5 мікрозіверта було зафіксовано у неділю, 13 березня.

На аварійній АЕС продовжують використовувати морську воду для охолодження зупинених реакторів. За даними фахівців, у першому й третьому реакторі міг частково відбутися процес плавлення. Раніше одразу на кількох реакторах «Фукусіми» відмовила система охолодження.

Проблеми, які призвели до витоку на АЕС «Фукусіма-1», були викликані руйнівним землетрусом, що стався в Японії 11 березня. Через вихід з ладу системи охолодження, на станції стався вибух, що, проте, не торкнувся реакторів станції. Однак реактори на АЕС були зупинені.

За матеріалами Лента.ru

Поділитися
Підготував/ла Дубенко Вадим
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі