На "Фукусіма-1" загорівся четвертий реактор

Поділитися
© Кадр з фільму
Прем'єр-міністр Японії Наото Кан у телезверненні до нації повідомив, що на АЕС «Фукусіма-1» у результаті вибуху водню загорівся четвертий реактор. Цей вибух став четвертим на «Фукусіма-1» за кілька днів.

Кан розпорядився евакуювати всіх, хто проживає у 20-кілометровій зоні навколо АЕС, а також закликав тих, хто знаходиться у межах від 20 до 30 кілометрів від станції, не залишати домівки.

За словами Кана, у результаті пожежі стався новий викид радіації і цього разу її рівень може завдати шкоди здоров'ю. Кан відзначив, що ймовірність витоку радіоактивного матеріалу залишається високою.

Протягом 10 годин радіоактивне зараження може спіткати Токіо. Проте пізніше представники посольства спростували цю інформацію. За їхніми словами, метеорологічні розрахунки виявилися невірними і попередження про небезпеку було видалено з сайту французького посольства.

Нагадаємо, 15 березня на «Фукусіма-1» знову стався вибух.

14 березня під другому енергоблоці припинилося подання охолоджувальної рідини, у результаті оголилися паливні стрижні, що, у свою чергу, призвело до перегріву реактора.

Раніше повідомлялося, що на АЕС «Фукусіма-1» стався другий вибух. Офіційна влада висловила припущення, що вибухнув водень, який накопичився під дахом третього реактора АЕС. Згідно з информацією, яка надходить від оператора реактора, Tokyo Electric Power Co, сам реактор не постраждав.

Перед повторним вибухом було зафіксовано перевищення в районі АЕС "Фукусіма-1" допустимого рівня радіації. Радіаційний фон в околицях станції перевищив максимально допустимий - 500 мікрозівертів - і склав 751 мікрозіверт.

З моменту першого вибуху на станції, що стався 12 березня, рівень радіації поблизу АЕС "Фукусіма-1" неодноразово підвищувався і знижувався, переходячи позначку 500 мікрозівертів. Максимальне значення у 1557,5 мікрозіверта було зафіксовано у неділю, 13 березня.

Проблеми, які призвели до витоку на АЕС «Фукусіма-1» було викликано руйнівним землетрусом, який стався в Японії 11 березня.

За матеріалам Lenta.ru

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі