«Стоп цензурі!» закликали Коломойського залагодити конфлікт навколо "Газети по-київськи"

Поділитися
© kosmos-x.net.ru
Громадський рух "Стоп цензурі!" висловлює стурбованість щодо ситуації, що склалася в холдингу "Главред-медіа", і, зокрема, в "Газеті по-київськи".
"Ми висловлюємо підтримку своїм колегам-журналістам і звертаємося до власника холдингу Ігоря Коломойського і топ-менеджера холдингу з пропозицією якомога швидше вирішити внутрішні конфлікти в рамках правового поля, виплатити заборгованість по зарплаті журналістам і відновити стабільний вихід видання", - йдеться в заяві, що було оприлюднено на офіційному блозі руху "Стоп цензурі!".
Газета, що виходить з січня 2003 року і є одним з лідерів ринку друкованих ЗМІ України, які нещодавно припинила свій вихід. Редакція та акціонери холдингу "Главред-медіа" пояснюють це господарськими причинами, однак журналісти газети говорять про утиск свободи преси.
На думку "Стоп цензурі!", у даному випадку є підстави вважати, що до цього призвела не впорядкована система відносин усередині холдингу.
Крім того, "Стоп цензурі!" звертається до членів комітету Верховної Ради з питань свободи слова та ЗМІ з тим, щоб народні депутати ініціювали законодавчі зміни з метою посилення ролі та незалежності редакційних рад всередині редакцій, фінансової та процедурної прозорості в ЗМІ.
"Ми переконані, що ЗМІ, завдання яких серед іншого полягає і в контролі за діями влади, повинні самі показувати приклад відкритості. Це убезпечить журналістів від тиску з боку власників, що частіше виявляється в економічний спосіб. Це має стати черговим кроком для посилення здібностей українських мас-медіа ", - вважають в русі "Стоп цензурі! ".
Раніше заступник голови Верховної Ради України Микола Томенко попросив комітет з питань свободи слова та інформації розібратися з ситуацією, пов'язаної із закриттям "Газети по-київськи".
За матеріалами блогу "Стоп цензурі!"
Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі