Ліга Європи: «Динамо» програло в битві, але виграло війну в Манчестері

Поділитися
У четвер, 17 березня, київське «Динамо» зіграло матч 1/8 фіналу Ліги Європи з англійським «Манчестер Сіті». Кияни мінімально поступилися в Манчестері й, за підсумками двох матчів, забезпечили собі путівку до чвертьфіналу турніру.

З перших хвилин англійський клуб пішов у атаку. «Манчестер Сіті» сміливо йшов вперед і вже на перших хвилинах поєдинку міг відкрити рахунок. Річардс знайшов вільну зону на лівому фланзі оборони «Динамо» і прострілив уздовж воріт на дальню штангу на Маріо Балотеллі. Італійцеві ніхто не заважав спокійно переправити м'яч у порожній кут воріт, але він примудрився пробити мимо.

Після цього гра суттєво змінилася: «Манчестер Сіті» зменшив тиск, та й кияни почали зібраніше діяти. М'яч постійно перебував у півзахисників «Городян», яких було більше, ніж зазвичай.

Перший і єдиний гол у зустрічі було забито на 39-й хвилині. «Манкуніанці» розіграли штрафний, ніхто з динамівців не встиг накрити Коларова й серб вистрілив. М'яч з легким рикошетом від ноги Тевеса влетів у ворота.

На другий тайм «Динамо» вивело на поле Романа Зозулю, щоб додати гостроти атакам. Незабаром Сьомін замінив і другого гравця атаки в матчі, випустивши Дениса Гармаша замість Андрія Шевченка. Можливо, гостроти вони й не додали, однак зробили дії киян агресивнішими.

Багато в чому завдяки цьому другий тайм фактично перетворився на битву в середині поля з великою кількістю сутичок і жовтих карток. Така гра була явно на користь киян, не зважаючи на рахунок на табло й кількість гравців на полі. Без Мілевського і Шевченко атакувати вкрай непросто, тому головним завданням було не пустити суперника до своїх воріт.

«Манчестер Сіті», у свою чергу, намагався атакувати й різноманітно, й великими силами, але кількість гравців явно заважала команді довести наступ до ладу. Якщо з Балотеллі в складі часом не було того, хто замкнув би передачу з флангу, то тепер там між гравцями Динамо гуляв вітер. Тому різкі підключення Коларова, тиск з боку Річардса й вихід Джонсона могли принести користь тільки в разі помилок захисників. А їх у вирішальній стадії не було.

В останні 15 хвилин сили остаточно полишили «манкуніанців», не допоміг не тільки Джонсон, але й Мілнер з Джеко, що вийшли наприкінці зустрічі. Щоправда, і гостей підвели фізичні кондиції в деяких моментах, наприклад, Джеко дозволили після довгої передачі прийняти м'яч і пробити по воротах. Шовковський без проблем впіймав м'яч. Також надійно зіграв голкіпер киян і після штрафного на останній хвилині компенсованого часу, коли Туре виконав штрафний, а Тевес ледь не підправив м'яч у сітку.

Кияни в останні хвилини тримали м'яч і не дозволили суперникові влаштувати сильний штурм своїх воріт. Нечасто поразці доводиться радіти так, як це робили кияни після фінального свистка.

За матеріалами Football.ua

Поділитися
Підготував/ла Дубенко Вадим
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі