Влада Німеччини назвала ризикованою резолюцію РБ ООН щодо Лівії

Поділитися
© infokart.ru
Влада Німеччини заявила, що прийнята в п'ятницю, 18 березня, резолюція Ради Безпеки ООН щодо Лівії є досить ризикованою.

У заяві зовнішньополітичного відомства Німеччини, зокрема, йдеться, що німецькі військові частини не будуть задіяні у військовій операції в Лівії. При цьому керівництво Німеччини не змінює свою позицію щодо того, що лівійський лідер Муамар Каддафі має припинити вести військові дії проти свого народу.

Нагадаємо, що прийнята резолюція передбачає закриття повітряного простору для лівійської авіації, можливі бойові дії без застосування наземних сил, а також заморожування рахунків національної нафтової компанії Лівії та її центрального банку, які пов'язують з лідером країни Муамаром Каддафі.

Тим часом, влада Лівії вже заявила, що цей документ загрожує єдності Лівії.

Проект резолюції № 1973 ініціювали Ліван, Великобританія, Франція й США, та його обговорювали три дні. При голосуванні 10 з 15 членів РБ ООН висловилися за резолюцію, утрималося п'ять країн, серед яких Росія, Китай і Німеччина. Для ухвалення резолюції достатньо 9 голосів «за» і жодного вето.

Відповідно до прийнятої резолюції, РБ ООН вимагає припинення вогню, насильства і будь-яких нападів на цивільне населення Лівії. Для захисту мирних мешканців країни ООН закликає прийняти будь-які заходи за винятком іноземної окупації Лівії або будь-якої її частини.

Резолюцією передбачено, що держави-члени ООН не даватимуть дозволу жодним лівійським літакам на зліт, посадку або проліт над їхнім повітряним простором, якщо окремі польоти не були санкціоновані заздалегідь Комітетом РБ із санкцій.

За матеріалами Корреспондент.net

Поділитися
Підготував/ла Дубенко Вадим
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі