З Японії повернувся літак з українцями

Поділитися
© donetsk.comments.ua
З Японії у п'ятницю, 18 березня, повернувся літак зі 137 українцями на борту. Про це повідомив прес-секретар МЗС України Олександр Дікусаров.

«Літак авіакомпанії «Міжнародних авіаліній України» Боїнг-737 сів у міжнародному аеропорту «Бориспіль» о 00:25 п'ятниці, 18 березня. На борту - 137 пасажирів, з них 10 осіб - це члени родин українських дипломатів, всі інші - громадяни України, які жили й працювали в Японії», - зазначив він.

Після приземлення всі пасажири, члени екіпажу літака, їх багаж, шасі літака, фюзеляж будуть перевірятися на рівень радіації, у разі виявлення значного рівня радіації в аеропорту чергують фахівці МНС України.

Як відомо, літак розраховано на 160 місць, але частина українців після прильоту літака відмовилася летіти, або не прибула до аеропорту. Зараз посольство України в Японії уточнює причину цього, а також працює над складанням нових можливих списків українців, які бажають залишити Країну Висхідного Сонця.

Також О.Дікусаров повідомив, що з аеропортів Осакі, Нагої і Токіо здійснюються вильоти до різних країн.

Як відомо, літак здійснив рейс за маршрутом Токіо-Красноярськ-Київ, його курирували МЗС і МНС України.

Нагадаємо, президент України Віктор Янукович доручив уряду вивчити шляхи можливої ​​евакуації українців з постраждалої від стихії Японії.

Потужний землетрус магнітудою 9 стався в Японії у п'ятницю, 11 березня.

За матеріалами Інтерфакс-Україна

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі