Азаров: Зараз не час вводити мито на імпорт нафтопродуктів

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
На думку прем'єр-міністра України Миколи Азарова, зараз не слушний час для введення мита на імпорт нафтопродуктів.

"Зараз не найкращий момент для введення цих мит. Введення мит автоматично підніме ціну на бензин, принаймні, на 1,5 грн. Тому давайте наберемося терпіння і пройдемо цей складний період. Я не вірю, що ціна на нафту буде на такому високому рівні зберігатися тривалий час. Врешті-решт, настане стабілізація. Ціни прийдуть в оптимальний коридор щодо нафти", - заявив голова уряду під час зустрічі з представниками британського бізнесу.

Він також зазначив, що уряд зараз розглядає можливості щодо впровадження комплексу заходів, який дозволить збільшити переробку нафти в Україні. Зокрема, за словами прем'єр-міністра, ведуться переговори з Білорусією і Азербайджаном з цих питань: "Я думаю, що ми протягом цього року це питання вирішимо".

Окрім того він повідомив, що Антимонопольний комітет України (АМКУ) може ухвалити рішення щодо притягнення до відповідальності основних учасників ринків пального вже у вівторок, 22 березня.

"Зараз проводиться розслідування діяльності тих компаній, які вступили у змову і практично монопольно визначили ціну на ринку нафтопродуктів. Я думаю, що у вівторок наступного тижня таке рішення АМКУ винесе. Рішення набуде чинності з дотриманням усіх процедур і правил", - заявив М.Азаров.

Нагадаємо, раніше міністр енергетики та вугільної промисловості Юрій Бойко заявляв, що АМКУ може оштрафувати нафтотрейдерів на суму до 1 млрд грн за стрімке підвищення цін на бензин марок А-95 і А-92.

Водночас, як стало відомо DT.UA, останнє засідання АМКУ, на якому розглядалася ситуація на ринку нафтопродуктів, пройшло з порушенням законодавства, зокрема, вперше у засіданні комітету у конкретній справі взяли участь сторонні особи, що є абсолютно протизаконним.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі