Завтра у Львові оберуть главу Української греко-католицької церкви

Поділитися
© tassphoto.com
До Львова для участі у Синоді з’їжджаються єпископи Української греко-католицької церкви, які мають у понеділок, 21 березня, обрати нового главу УГКЦ, повідомляє прес-служба церкви.

У роботі Синоду, що його очолить адміністратор УГКЦ високопреосвященний владика Ігор (Возьняк), за попередніми даними візьмуть участь 45 єпископів УГКЦ з України та з-за кордону (Західної Європи, США, Канади, Бразилії, Аргентини та Австралії). П’ять членів Синоду з поважних причин не зможуть взяти участь у його засіданнях.

Синод єпископів розпочнеться 21 березня у Реколекційному центрі імені патріарха Йосифа Сліпого у Брюховичах під Львовом.

Усі члени Синоду єпископів мають активний голос у виборах. Кожен єпископ має право на один голос. Зазвичай потрібно отримати дві третини голосів, щоб бути обраним. Партикулярне право УГКЦ після дванадцятьох безрезультатних голосувань зменшує цю вимогу до абсолютної більшості. Коли вимога зменшується до абсолютної більшості, число кандидатів повинне бути зменшене до двох з найбільшою кількістю голосів.

Обраний буде мати два дні, щоб прийняти чи відхилити вибір. Обраний єпископ надішле власноручного листа до римського архієрея для затвердження виборів.

Нагадаємо, що 10 лютого блаженніший Любомир (Гузар) повідомив про те, що того дня папа Бенедикт XVI прийняв його зречення з уряду верховного архієпископа УГКЦ. Відповідне прохання до Святішого Отця Глава УГКЦ подав, коли йому виповнилося 75 років.

«Сьогодні, коли я вже не маю достатньо сил, хочу передати уряд своєму наступникові, який ефективно продовжуватиме цю працю. Бо це не моя праця і я не є ключем. Ключем є церква, а мета нашої праці – служіння церкві, і ми стараємося це виконувати доти, доки можемо це робити ефективно», - сказав він.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі