Чорновіл хоче, щоб у справі про вбивство його батька допитали Кучму

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
Син покійного лідера Народного руху В'ячеслава Чорновола Тарас Чорновіл вважає, що екс-президента Леоніда Кучму потрібно допитати у справі про вбивство.

Про це він заявив сьогодні, відповідаючи на питання про те, кого, на його думку, необхідно допитати слідчим, які займаються розслідуванням справи про вбивство його батька.

Т.Чорновіл
вважає, що питання мало бути поставлено Леоніду Кучмі та керівникам його адміністрації, які в той період координували силові структури.

«Очевидно, що потрібно провести допити низки осіб, які в той період були в керівництві МВС», - додав він.

За його словами, у справі про вбивство його батька має бути допитано також і Олексія Пукача, а також тодішнє керівництво СБУ і люди, які в той період курирували виборчі штаби кандидата в президенти Кучми.

«Я далекий від того, щоб напряму звинувачувати Леоніда Кучму у вбивстві В'ячеслава Чорновола. Але я думаю, що вбивство відбувалося для того, щоб у першу чергу не було зламано добре відпрацьовану схему «президент проти комуніста», - сказав політик.

Водночас, зазначив Чорновіл, зацікавленості у розкритті справи його батька поки що у нової влади також немає.

Раніше повідомлялося, що Генеральна прокуратура України передала на додаткове розслідування до столичного главку міліції кримінальну справу, порушену за фактом загибелі в ДТП колишнього лідера Народного руху України В.Чорновола.

23 березня народний депутат України Тарас Чорновіл заявив, що справу за фактом загибелі його батька, екс-лідера Народного Руху України В'ячеслава Чорновола не направляли на дослідування.

4 листопада генпрокурор Віктор Пшонка заявив, що син екс-лідера Народного Руху В'ячеслава Чорновола депутат Тарас Чорновіл, дав дозвіл на ексгумацію тіла його батька.

Відомий український політик і громадський діяч В.Чорновіл трагічно загинув в автокатастрофі на трасі Бориспіль-Золотоноша 25 березня 1999 року за неоднозначних обставин. Багато спостерігачів відзначали можливу причетність до його загибелі Л.Кучми чи його оточення.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі