Тимошенко повернулася до України і забажала вибачень

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
Глава партії "Батьківщина", екс-прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко вважає, що політики, підозрювали її в спробах втекти з України, повинні вибачитися публічно. Про це вона заявила 25 березня на брифінгу в аеропорту "Жуляни" в Києві після повернення з поїздки до Брюсселя.
"Я б хотіла розпочати з того, щоб усі політики і наближені до політиків кола вибачилися, коли говорили, що я не повернуся з Брюсселя, що я буду тікати з рідної країни ... Я хочу, щоб ці вибачення прозвучали так само публічно, як оголошувалося про те, що я не повернуся з Брюсселя додому ", - сказала Ю. Тимошенко.
"Я вдома, і більше того - хочу сказати вам, що жодних підстав сьогодні хвилюватися немає, оскільки всі ці надумані справи провальні, вони сьогодні все навіть не дійшовши до суду розвалилися. Тому все це Януковичу потрібно закривати", - зазначила глава опозиційної партії.
При цьому вона заявила, що має намір продовжити свою роботу і "захищати країну від усіх викликів, які постали перед нею з приходом нової влади".
Крім того, вона висловилася свою думку з приводу справи проти другого президента України Леоніда Кучми. На її думку одним з аспектів цієї справи є спроба відібрати частину власності в його зятя - українського бізнесмена Віктора Пінчука.
"Насправді, я думаю, що порушення кримінальної справи проти Кучми має дуже багато "позитивних" у лапках функцій для Януковича. В лапках - тому що йому тільки здається, що все це позитивно, а насправді, для нього це - тільки міраж, і він ніколи не переведе уваги суспільства з тих провалів, які Янукович має в економічній та соціальній політиці і в політиці в цілому ", - сказала Ю. Тимошенко.
"Але, водночас, я не виключаю, що це може бути і тиск на три телевізійних канали - це може бути і бажання ці три телевізійні каналу забрати собі, обмінюючи на м'яке завершення справи Кучми", - вважає голова "Батьківщини".
За її словами, все це також можна вважати "формальною легалізацією репресій проти опозиції". "Тому що, ви ж бачите, що ми і своїх з'їдаємо", - сказала політик.
Нагадаємо, раніше Ю. Тимошенко називала справу проти Кучми "відволікаючим маневром" президента України В. Януковича.
Нагадаємо, що 22 березня перший заступник генерального прокурора України Ренат Кузьмін заявив, що Генпрокуратура порушила кримінальну справу щодо Л. Кучми. Йому пред'явлено звинувачення у перевищенні влади, надання незаконних розпоряджень керівництва МВС, що призвело до вбивства журналіста Георгія Гонгадзе.
За матеріалами: Інтерфакс-Україна
Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі