Рівень радіації на «Фукусіма-1» перевищив норму в сотню тисяч разів

Поділитися
Рівень радіації у воді другого енергоблоку японської АЕС «Фукусіма-1» перевищує норму в сто тисяч разів. Таких висновків дійшли співробітники оператора станції, компанії TEPCO, вимірявши рівень радіації на аварійному енергоблоці вдруге.

Рівень радіації у воді в другому енергоблоці «Фукусіми-1» становить більше 1000 мілізівертів на годину. Одинична доза в 1000 мілізіверів може спричинити тимчасову променеву хворобу. Якщо ж отримувати таку дозу протягом чотирьох годин, то це може призвести до летального результату протягом 30 днів.

За словами представника агентства ядерної безпеки, це «дуже велика цифра» і, швидше за все, радіоактивна вода витекла з реактора. Представник агентства закликав владу країни знайти такий спосіб викачати забруднену воду, за якого не було б необхідності підпускати працівників АЕС занадто близько до небезпечної зони.

До цього моменту всіх, хто працює над відновленням системи охолодження реакторів, було евакуйовано.

Раніше було повідомлено, що рівень радіоактивності води в другому енергоблоці перевищив норму в 10 мільйонів разів. Проте пізніше представники компанії TEPCO заявили, що було допущено помилку.

Нагадаємо: після події 11 березня на північному сході Японії, землетрусу магнітудою 9,0, на японській АЕС «Фукусіма-1» сталася серія аварій, спричинених виходом з ладу системи охолодження. На АЕС було зафіксовано кілька витоків радіації, що змусило владу евакуювати людей з 20-кілометрової зони навколо АЕС, а також заборонити польоти над станцією в радіусі 30 кілометрів. Пізніше почала з'являтися інформація про виявлення в ряді районів Японії радіоактивних елементів, зокрема, ізотопів йоду й цезію, в повітрі, питній воді й продуктах.

Морська вода в районі японської АЕС «Фукусіма-1», як було виявилено, містить підвищений рівень радіоактивних речовин.

За матеріалами Лента.ru

Поділитися
Підготував/ла Дубенко Вадим
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі