Уряд продовжує обіцяти бездефіцитний бюджет «Нафтогазу» у 2012-му

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
Український уряд забезпечить у 2012 році бездефіцитний бюджет НАК "Нафтогаз України". Про це під час Українського саміту заявив віце-прем'єр-міністр - міністр соціальної політики Сергій Тігіпко.

"Одне з наших завдань у короткостроковій перспективі - це зменшення дефіциту НАК "Нафтогаз України", а у 2012 році ми плануємо вийти на бездефіцитний бюджет НАК", - підкреслив С.Тігіпко.

Міністр зазначив, що якщо у 2010 році дефіцит НАК складав 10 млрд грн, то "у 2011 році ми плануємо 8,5 млрд грн".

Як повідомлялося, чисті збитки НАК "Нафтогаз України" за 2010 рік склали 21 млрд 431 млн 345 тис. грн проти прибутку на рік раніше. Чистий прибуток "Нафтогазу" у 2009 році склав 1 млрд 258 млн 645 тис. грн.

Нагадаємо, президент України Віктор Янукович нещодавно вперше заявив про можливість продати частину акцій державної компанії НАК «Нафтогаз України». Вже через кілька днів цю інформацію підтвердив голова Міненерговуглепрома Юрій Бойко, заявивши, що міноритарний пакет акцій НАК «Нафтогаз України» буде розміщено на фондових біржах. Раніше з ініціативою продати частину акцій компанії виступив голова ради директорів Group DF Дмитро Фірташ.

Глава самого «Нафтогазу» Євген Бакулін на початку березня заявив про те, що у 2012-2013 роках НАК планує вийти на IPO. У той же час, як зазначають іноземні експерти, без реформ «Нафтогаз» про IPO може тільки мріяти.

За матеріалами: РБК-Украина

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі