Госпіталізовано голову оператора «Фукусіми»

Поділитися
© Кадр з фільму
В Японії госпіталізовано президента оператора АЕС "Фукусіма" - енергетичної компанії Tokyo Electric Power Co. - 66-річного Масатака Шіміцу.

Як повідомляє «Рейтерс» із посиланням на представників компанії TEPCO, причина госпіталізації - підвищений тиск.

Раніше в компанії спростували чутки про складання М.Шіміцу своїх повноважень, що з'явилися після того, як він два тижні з моменту аварії на АЕС "Фукусіма-1" не з'являвся на публіці.

За словами представників TEPCO, хоча М.Шіміцу і не з'являється на зборах, його підлеглі отримують вказівки від голови компанії, і він знає, що відбувається.

Раніше в Японії почали поширюватися чутки про можливе самогубство М.Шіміцу - його не бачили ані в офісі, ані у власній квартирі. Окрім того, М.Шіміцу не бере участі в роботі держкомісії з ліквідації наслідків аварії. За деякими даними, глава TEPCO навіть збирався таємно залишити країну.

Окрім цього, у країні ходили чутки про те, що М.Шіміцу може позбутися своєї посади через аварію на АЕС, у результаті якої вартість акцій TEPCO впала майже на 70%.

Як повідомлялося, на АЕС у цей час велика ймовірність витоку радіоактивних речовин із захисних контейнерів через пошкодження паливних стрижнів на першому, другому і третьому енергоблоках «Фукусіми-1».

У результаті аварії на АЕС 19 співробітників підприємства отримали високу дозу опромінення. Увечері 28 березня один з учасників рятувальної операції заявив журналістам, що операція на "Фукусімі-1» проходить не так, як він припускав спочатку. TEPCO звернулася по допомогу до французьких та американських фахівців.

За матеріалами: РБК

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі